Witam wszystkich, ma problem z tą kartą graficzną.
Konkretnie chodzi o chipset Mobile Intel 4 Family Series.
Odrazu pragne zaznaczyć, że przewertowałem forum i znam stanowisko większości osób, że NIE DA SIĘ uruchomić tej karty.
Jednakowoż znalazłem coś takiego w internecie. Nie mam dostępu do linuxa i troche zielony w tej tematyce jestem. Gdyby ktoś był tak miły i sprawdził czy to jest jakaś działająca instrukcja.
Nie odpalisz tej karty w ten sposób. Ten tutorial pozwala jedynie na uzyskanie natywnej rozdzielczości wyświetlacza zamiast 1024x768. Bez QE/CI. Moim zdaniem, to za mało by system nadawał się do codziennej pracy.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-17, 10:25 Re: Intel GMA X4500MHD
mkarol89 napisał/a:
NIE DA SIĘ uruchomić tej karty.
Dokładniej to jest tak, że da się ją uruchomić wyłącznie w trybie VESA - coś jak awaryjny.
Wszelkie kombinacje pozwalają jedynie na zmianę rozdzielczości, ale nadal będzie to VESA, a nie "normalny" tryb graficzny.
System da się pooglądać, ale do sensownej pracy czy rozrywki to się nadawać nie będzie.
Gupka programistów walczy z nią ;] widać to po tym kextie.. jest on w wersji 0.5beta więc kolejne wersje może coś dadzą... moja karta jest rozpoznawana teraz jako X3100.. ale sam fakt ze działa szybciej o czymś swiadczy...
Nie nastawiam się ale przyznaj mi że lepiej mieć szybko działającą kartę na macu nawet bez QE i CI w natywnej rozdzielczości niż mieć 1024x768 i lagujące okna?
Niestety nie mogę zmienić karty w laptopie więc mnie taki progress już cieszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.