Ok. Poleciało z flagami.
Przebudowałem Kext wizzardem, ale.
Po przejściu na chameleona z chimery, pomimo ustawienia w com.apple.boot.plist na graphics=yes jest niewłaściwa rozdzielczość, w Ten Mac nie widać już grafiki GTX260 tylko nieznana, zainstalowałem NVEnablera64.
Co począć ?
[ Dodano: 2011-07-19, 10:40 ]
Czy nie muszę zmienić nazwy com.apple.Boot.plist na org.chameleon.Boot.plist ?
Nie wiem dokładnie od której wersji chameleona trzeba zmieniać nazwe com.apple.boot.plist na org...., ale jeśli przy uruchamianiu się nie pluje to nie musisz zmieniać.1078 chyba nie wymaga zmiany, zainstalowałeś te stery od nvidi "cuda.."???
[ Dodano: 2011-07-19, 10:48 ]
Uruchamiasz system w 32 bitach , spróbuj wywalić wpis z com.apple.boot.plist odnosnie arch=i386 , jak nie pójdzie w 64 to uruchomisz go z flagą i dodasz ponownie wpis do com.apple.boot.plist
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-19, 11:10
Zmiana nazwy jest opcjonalna.
mani2 napisał/a:
pomimo ustawienia w com.apple.boot.plist na graphics=yes (...) zainstalowałem NVEnablera64.
Może po prostu źle to opisujesz, ale na razie wygląda na to, że robisz wszystko chaotycznie, nie czytając dokładnie co i jak. W tym momencie naprawdę trudno ustalić co tak naprawdę masz w systemie...
Moja rada jest taka, żeby najpierw zrobił porządek w OSX, albo najlepiej przeinstaluj system, nie korzystając w automatów typu multibeast...
Potem spróbuj po kolei sprawdzić (osobno): GraphicsEnablera, NVEnablera (vide poradnik dot. kart NVidia).
Jeśli nie pomoże, to instalujesz sterowniki Fermi i znów GE, a jeśli nie odpali to NVEnabler.
Dużo czasu mi zeszło aby zainstalować Leoparda 10.6 + 10.6.8 bez multibeasta.
Zainstalowałem Chameleona 1078.
Próbowałem
-GraphicsEnabler=Yes,
-nvenabler,
-cuda,
I dalej nic.
Kexty mam zainstalowane podstawowe.
Co potrzebujcie wiedzieć o systemie aby mi pomóc uruchomić tą przeklętą grafikę
Pozdrawiam
To zacznijmy od początku , wrzuć na spokojnie zawartość com.apple.boot.plist,napisz co masz w extra , na jakim update aktualnie jesteś,czy wrzucałeś coś to S/L/E?? Czy instalowałeś system za pomocą jakiś paczek ala multibeast??
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-07-27, 13:18
Oj śmietnik, śmietnik...
ElliotForceLegacyRTC jest do tego samego co LegacyAppleRTC. Ponadto jeśli masz zmodyfikowane DSDT nie potrzebujesz żadnego z tych kextów !
NullCPUPowerManagment - jeżeli wszystko jest dobrze odpalone to nie potrzebujesz blokowania zarządzania energią !
Czy bez modyfikacji kextów grafa nie działa ? Ponadto te sterowniki powinny być na 99% w SLE a nie extra, no chyba, że zrobiłeś sobie z nich LegacyKexty tylko nazwy nie zmieniłeś.
Do prawidłowego odpalenia systemu jeszcze sporo brakuje. Na chwile obecną masz zaniżoną wydajność przez disablera.
EDIT: aha 10.6.8 pod nVidie wymaga wgrania najnowszysch kextow od nVidii z ich stronki (trzeba usunąć zabezpieczenie - jak cos zrobiłem taką paczke - PW) lub wgrać stery z iMaca 2011. I jak tego mało jeszcze trzeba przerobić AppleGraphicsPowerManagment aby grafa miała dobrą wydajność !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.