sprawdz jeszcze raz czy ta karta jest w gforce.kext w hal i nvdresman.kext jak nie to dopisz:)
tylko to 10de:0392 jak nie to dopisz w takiej formie jaka jest uzyta w kext
i jeszcze jedno sprawdz poprzez kextstat czy laduja ci sie dwa kexty hal , cos takiego jest nieporządane i moze byc przyczyna tego ze to ci nie odpala:)
pozdrawiam
Nie mam gforce.kext. Mam tylko NVinject (czekam na odpowiedz dla seba2 w sprawie roznic pomiedzy injectorami,a kextami). Na samym gforce.kext mam tylko Vesa, dopiero po dodaniu NVinject jest pelna rozdzielczosc (i na samym NVinject).
W nvinject, nvdresman i w hal30/40 nie widze jawnej deklaracji nvidii 7600GS, ani 10e:0392.
Zalaczylem plik info.plist'ami.
Gdybys mogl rzucic fachowym okiem, bo ja pomimo prawie miesiecznej walki o QE jestem dalej laikiem.
P.s.
Nie mam pojecia jak dodac to ID (10de:0392).
_________________ Mac OS X 10.6.4 ; P41-ES3G ; 2,7GHz Intel Core 2 Duo ; GeForce 7600GS
laduje ci hal30 i hal40 faktycznie id tej karty jest w hal40 injector nie laduje ci kexta geforca wiec nie masz wsparcia sprzetowego widzialem w zrzucie ekranu ze masz tylko programowe czyli karta robi w trybie vesa nic wiecej
jak dopisac
otwierasz info.plist w kexcie nvdresman.kext i tam dopisujesz :
przekopij w jakies bezpieczne miejsce hal30 usun go s/l/e usun extensions.mkext napraw uprawnienia
i uruchom ponownie
zobacz co bedzie
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
bogdanh Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 286 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-28, 08:41
Zrobilem jak radziles (dokaldnie)
Z NVinject po restarcie nic sie nie zmienilo. Mialem wysoka rozdzielczosc jak poprzednio ale obslugi QE nie bylo.
Po wywaleniu VInject system sie nie podniosl (probowalem z roznymi opcjami przy starcie). Na ogol blokowal sie przy ladowaniu kernela.
Nie jest to problem, bo zainstaluje po raz kolejny, ale...
Instaluje iAtkos bo inne "dystrybucje" nie chca ruszac. Albo bez koncasie restartuja, albo zwisaja.
Kurcze - moze to wina iAtkos?
Nawet jak nie zaznacze karty przy instalacji, to laduje pelna obsluge Ati i Nvidii.
Dla Nvidii Laduje HAL'e, GEforce.kext i GEforce... (pisze pod Windows wiec moge cos krecic).
Jezu - rece opadly mi do kolan... :(
_________________ Mac OS X 10.6.4 ; P41-ES3G ; 2,7GHz Intel Core 2 Duo ; GeForce 7600GS
Wysłany: 2009-04-28, 08:47
Moze to byc tez wina NVinject (?)
http://nvinject.free.fr/downloads.php
Przyklad wyglada zupelnie inaczej niz u mnie.
Np. u mnie barakuje deklaracji pamieci.
Probowalem dopisac ale wtedy grafika startowala w trybie VGA.
Wysłany: 2009-04-28, 11:36
Oczywiscie - musze go tylko ponownie zainstalowac i zrobic powtornie poprawki.
Wysłany: 2009-04-28, 14:42
rzooff napisał/a:
bogdanh napisał/a:
Po wywaleniu VInject system sie nie podniosl
Obstawiałbym, że nie wyczyściłeś Extensions.mkext
Znaczy sie skasowalem i calosc wyczyscilem onyX'em.
Zwiesza sie dziwnie, bo przy sprawdzaniu nForceATA.
Wysłany: 2009-04-28, 14:46
scg32 napisał/a:
laduje ci hal30 i hal40 faktycznie id tej karty jest w hal40 injector nie laduje ci kexta geforca wiec nie masz wsparcia sprzetowego widzialem w zrzucie ekranu ze masz tylko programowe czyli karta robi w trybie vesa nic wiecej
jak dopisac
otwierasz info.plist w kexcie nvdresman.kext i tam dopisujesz :
narazie tylko w tym :)zapisz i uruchom ponownie:)
przekopij w jakies bezpieczne miejsce hal30 usun go s/l/e usun extensions.mkext napraw uprawnienia
i uruchom ponownie
zobacz co bedzie
Zainstalowalem wszystko od nowa nie wprowadzajac zadnej karty.
Sytuacja sie powtarza z HAL, wiec wywalilem 30-ty, zrobilem wszystko co napisales, oczyscilem system i dalej nie mam QE.
Sciagnalem innego NVinjecta. Ten przynajmniej wykrywa ilosc pamieci na karcie.
Wyzej/nizej pisze co sie dzieje gdy go wywale.
Pozwolicie, że i ja podepnę się pod ten temat, posiadam GF 7300 GT, w obecnej chwili używam NVinject.kext, prawidłowo rozpoznaje kartę i ilość ramu, ale QE nie działa. Macie jakieś pomysły jak to ruszyć? używam iDeneba 1.4, reszta działa całkiem dobrze.
Zmienić injector na np nvenabler... lub wygenerować efi string... lub zainstalować nowego chameleon'a co najmniej 2.0 RC2 i dopisać GraphicsEnabler do com.apple.Boot.plist.
Podaję ci hasła, bo wszystkie w/w metody były nieraz opisywane na forum, jak użyjesz szukaj to znajdziesz właściwe tematy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.