Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-06, 18:12
Kombinujecie jak koń pod górę. Najlepiej mieć już 10.6.8, sprawdzamy czy nasze DevID znajduje się w źródłach chameleona i używamy GraphcsEnabler=Yes. Jeżeli nie ma naszego DevID to zgłaszamy się u nas na forum (np do mnie) i kompiluję odpowiednią wersję chameleona, jak wszystko zadziała zgłaszam kartę graficzną do dev teamu aby była w każdym updatcie.
Włącz w Windowsie Dxdiag to sprawdzę wszystkie ID i ew skompiluje chameleona.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-07, 16:12
68D9 1002: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68D9&SUBSYS_E142174B&REV_00
Karta jest w najnowszym trunku chameleona jako 5500 series oraz o dziwo 5630...
Kod:
{ 0x68D9,␉0x301017AF, CHIP_FAMILY_REDWOOD,␉"ATI Radeon HD 5630",␉␉␉␉kNull␉␉},␊
{ 0x68D9,␉0x00000000, CHIP_FAMILY_REDWOOD,␉"ATI Radeon HD 5500 Series",␉␉kBaboon␉␉},
Zobacz czy w SLE w ketcie ATI5000Controller w info.plist widnieje 0x100268D9 - jeśli nie to trzeba zrobić LegacyATI5000Controller.kext i ew próbować różnych framebufferów podczas uruchamiania.
Jutro jak wrócę mogę przygotować LegacyKexta oraz przerobionego chameleona.
oswaldini nie rozpędzaj się tak z tym legacy.kext Sprawdziłem w SL Graphics Update i jest 0x68D91002.
Dostępne pod tym linkiem:
Kod:
http://support.apple.com/kb/DL1083
Musisz zrobić update systemu do co najmniej 10.6.4 i zainstalować graphics update, albo dać 10.6.5 lub wyżej, bo w nich już będą te sterki.
Oczywiście najlepiej 10.6.8
Potem uaktualnij chameleona za pomocą chameleon wizard
wtedy spróbuj uruchomić system z parametrami:
GraphicsEnabler=Yes
AtiConfig=Eulemur
[ Dodano: 2012-01-07, 17:26 ]
tak a co z kernelem po updacie do 10.6.8?
[ Dodano: 2012-01-07, 17:38 ]
tzn chce zainstalowac Snow Leopard Client-Server 10.6.2 SSE2/SSE3 Intel AMD by hazard , sciagnac i zainstalowac update 10.6.8 (nie wiem jakie combo czy normalne)
zaktualizowac chameleona ale nie wiem co z kernelem i ta grafika.
nie piszcze ze hazard zly bo ja go zawsze odpalalem (retaila zrobie jak juz ogarne temat)
I przy tym potrzebuje pomocy jak to zrobic....
Tu pelne ifo dyku instalacyjnego:
dobre to info :P
W takim razie jak ogarniesz system do 10.6.8 to spróbuj tak jak pisałem odpalić karte, DVI powinno zadzialac.
Ja z hazardem mialem do czynienia raz, wiec nie wiem jak zrobić poprawny update tej dystrybucji.
Może napisz najpierw co zaznaczyłeś ?
Na pewno Mac OSX Server 10.6.2, do tego legacy kernel, chameleon RC4, lepiej jak by wstał bez amd patcha. latwiej bedzie zaktualizowac chameleona.
Jesli nie porzeba ci nic do sata, to reszte bym dogrywal poźniej, jeśli tak wstanie. Ale to tak w ciemno Ci pisze, bo nie instalowałem na AMD.
P.S
Zobacz jak się to aktualizuje. prawdopodobnie system sypnął ci sie dlatego, że po aktualizacji nie zainstalowałeś od nowa kernela legacy, tylko od razu dales restart i nie wstał potem.
Jak postawisz 10.6.2 to zrób update do 10.6.4 tak jak
Wysłany: 2012-01-07, 22:07
darknorthpl napisał/a:
oswaldini nie rozpędzaj się tak z tym legacy.kext Sprawdziłem w SL Graphics Update i jest 0x68D91002.
Nie byłem przy Macu, kazałem sprawdzić czy devid jest i napisałem, że w razie czego zrobie legacy.
rapidsebuja napisał/a:
nie piszcze ze hazard zly bo ja go zawsze odpalalem (retaila zrobie jak juz ogarne temat)
Tylko nie płacz jak będzie KP po update do 10.6.8
Aby odpalić grafikę potrzebny jest najnowszy chameleon, zainstalować najłatwiej przez Chameleon Wizarda z naszego forum. Na początku nie próbuj, żadnych framebufferów tylko samo G..E..=Yes
Ponadto z tematu o grafice zrobił się temat o instalacji MacOS na PC. Nie robimy wątków prywatnych, załóż inny temat. Regulamin!
EDIT: A poza tym daruj sobie distra tylko od razu na AMD ładuj ModCD od Nawcoma + Retail.
Przepraszam rozpedzilem sie..... (Watek instalacji systemu)
Tak jak mowilem duzo pozapominalem na dodatek robie mody win7 i tamte zeczy mi sie wymazaly z pamieci.
retail bedzie najbardziej odpowiedni czy moge go zrobic na vboxie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.