Przeczytalem juz wczesniej. Mam jeszcze pytanie co do technologi CUDA. Bo GF9800GT obsluguje ta technologie, a na stronie nvidia znalazlem sterowniki na mac os x
Kod:
http://www.nvidia.pl/object/cuda_get_pl.html
dla tej wlasnie technologi. Czy bedzie to dzialac z karta graficzna dla PC? Oraz czy sa obecnie jakies programy na mac os x, ktore potrafily by to wykorzystac?
Edit by rzooff: Proszę zapoznać się z regulaminem forum, w szczególności na temat podawania linków. Przy okazji warto sprawdzić czy dany link jest poprawny, bo ten był z bykiem... Z góry dziękuję.
Nie widzę przeciwności, ba nawet więcej... można ładować za pomocą chameleon'a np BIOS z Macowej wersji VGA, przez co problemy z BIOS'em wersji PC mogą przestać być istotne... To co by jedynie sprawdził jeszcze na Twoim miejscu to wielkość kości RAM, czy wersja PC ma wystarczającą dużą, aby można było załadować BIOS z wersji Mac'owej...
Ewentualnie zamiast NV z czystym sumieniem mogę polecić Sapphire 4870 1GB w wersji TOXIC - bardzo mocna karta, a do tego bardzo cicha...
http://forum.osx86.org.pl...662,30.htm#7225
PS Problem o którym piszę w tamtym poście, z latającymi pikselami w prawym górnym rogu, oraz rozmyciem występuje bardzo rzadko i coraz bardziej podejrzewam że to wina monitora niż samej VGA... nie mniej po przełączeniu rozdzielczości i powrocie oba problemy znikają...
Wlasnie wrocilem z Asus GF9800GT ze sklepu. Wersja z HDMI, DVI i D-SUB. Odpala na EfiStudio 1.1. Hdmi i Dvi dziala. Tak samo obsluga dwoch monitorow Nie chce mi sie szukac i podpinac kabla do monitora i sprawdzac, czy d-sub tez dziala. Jesli ktos by chcial wiedziec, to prosze dac znac, wtedy podepne. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu - praca w motion to nieba a ziemia. Jesli uda mi sie znalesc jakies problemy, to dam znac. P.S. Moze troche poza tematem, ale jakim programem mozna przetestowac taka karte?
Dziekuje, to wlasnie ta. Byly jeszcze gainward i msi,... ale nawet niektore plyty glowne maja wieksze radiatory i wentylatory. Kolejna opcja byl Gigabyte, ale ten jest o kilkadziesiat zl drozszy, a roznica pewnie niewielka.
--edit--
Dodam, ze na karcie wystepowal problem przycinania myszy, ale pomogla porada z forum o usunieciu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.