Wysłany: 2011-04-15, 21:43 MSI GTX560Ti TFII
Mianowicie udało mi się zainstalować retail SL, zainstalowałem combo update do wersji 10.6.7, zabrałem się za instalację MultiBeasta i tu pojawia się problem instalacja przebiega pomyślnie uruchamiam system bez iBoot'a, a system nie odpala (czarny ekran w trybie verbose, a normalnie jabłuszko ^^), w MultiBeast, elementy jakie wybrałem to:
- EasyBeast Install
- NVEnabler
- Chameleon 2.0 RC5 - Sandy Bridge
- PCI Root ID Fix for Chameleon (żeby zintegrował mi PCIRootUID=1).
Sprzęt z sygny. Póki co system odpala jedynie z iBoot'a.
Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-04-15, 23:43
NVEnabler nie obsłuży tej grafiki ! Musisz wybrać sterowniki dla nvidii (są w multibeast, wystarczy czytać opisy). NVEnablera musisz wywalić i dodać GraphicsEnabler=Yes
Wysłany: 2011-04-16, 00:08
Bardzo mi przykro ale po za NVEnabler'em nie ma nic dla NV, przynajmniej w wersji 3.4.0 MultiBeast'a.
EDIT: Niestety GraphicsEnabler=Yes także nie pomaga, obecnie podczas uruchomienia komputer mi się restartuje (używam PCIRootUID=1 choć z 0 także).
[ Dodano: 2011-04-16, 13:36 ]
Dałem jakoś sobie radę z problemem restartów/black screen'u, problemem był kernel, zainstalowałem legacy kernel od tony'ego i się uruchamia lecz pojawił się kolejny problem mianowicie:
ACPI_SMC_PlatformPlugin:start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerMangament) time out
Problem u Ciebie to nie VGA, choć też może być, ale też płyta i procesor Sandy Bridge... Apple jeszcze nie produkuje Mac'ów z Sandy Bridge, więc nie ma wsparcia tych procesorów i chipsetów. Możesz próbować pseudo rozwiązań od Tonego, ale jedyne sensowne to wrzucenie kernel'a z aktualizacji 10.6.7 z MBP8,1 w wersji 10.7.3 i sprawdzenie czy nie pomoże.
Wysłany: 2011-05-01, 20:15
Teraz już poradziłem z sobie problemem używając legacy kernela od tonego (kernel z bridge helper w ogole nie startuje), no i o tyle działa że właśnie póki co nie mogę uruchomić GTX 560 i sam procesor nie jest rozpoznawany jak w przypadku Bridge Helpera. Podsumowując póki co nie znalazłem dobrego kernela i sposobu na gtx 560.
Jutro kwestia Sandy Bridge pewnie się wyjaśni. W drodze są nowe maczki. Kernel na pewno się znajdzie w dodatkowej aktualizacji Z GF o wiele gorzej. NV kiedyś wyda te swoje o tyłek rozbić sterowniki, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
_________________ Pentium G620 LGA1155 ASRock H61DE/S3 2x2GB RAM DDR3, Radeon HD5450, Samsung F1 500GB Fortron 350W MDN Windows 7 HP Mac OS X Lion 10.7.3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.