Wysłany: 2011-11-27, 18:52 [Nvidia] 580 GTX czy jest mozliwe odpalenie w 100%
Witam
Battlefiled 3 zmusil mnie do kupienia 580 GTX
Czy jest mozliwosc odpalenia jej w 100% QE/CI OpenGL w Snow Leo lub ewentualnie w Lionie??
Info w necie jest dosyc sprzeczne, czesc uzytkownikow odpala ja ale bez QE/CI
Sa jakies tutoriale w ktorch uzytkownicy sie chwala ze udalo im sie. Ale bardzo niekompletne.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-20, 21:22
Aby odpalić Liona za pomocą UniBootX 1.4.3 należy:
1. Najpierw w Mac OS X przerobić apke Liona na DVD/USB za pomocą mojej apki LIM: http://forum.osx86.org.pl...aker-vt5786.htm
2. Po odpaleniu UniBootX 1.4.3 należy wpisać mach_kernel przed wyborem docelowej instalki Liona.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-20, 23:43
WAŻNE !! Jeżeli posiadasz tylko plik InstalESD.dmg wykonaj najpierw poniższe kroki:
Cytat:
1) Utwórz folder o nazwie "Install Mac OS X Lion" w lokalizacji /Applications (/Programy).
2) Utwórz w powyższym folderze nowy folder o nazwie "Contents" a w nim folder o nazwie "SharedSupport".
3) Przenieś InstallESD.dmg do katalogu "SharedSupport".
4) Dodaj końcówkę .app do folderu "Install Mac OS X Lion". Wyskoczy okno z pytaniem czy na pewno dodać - klikamy dodaj.
5) Uruchom LIM i program automatycznie powinien wykryć aplikację z Lionem.
Teraz się kapłem ok zobaczę czy dało radę i dam znać .Aha bo oryginalny obraz dmg płytki ma ok. 3,75GB czy po wykonaniu tej czynności zwiększy się rozmiar obrazu Liona?
[ Dodano: 2012-02-22, 16:51 ]
Płyta którą miałem była wadliwa .Zrobiłem według opisu i wszystko działa ,ale program LIM nie odpowiada i wyświetliła mi się na pulpicie ikona Lion.dmg a kontrolka dysku cały czas mruga ?
[ Dodano: 2012-02-24, 18:09 ]
Zrobiłem jak w opisie program LIM zrobił obraz płyty o rozmiarze 4,68GB więc wypaliłem na płycie ,użyłem do uruchomienia instalatora UNI BOOTX v1.4 instalka się uruchomiła ale w trakcie ładowania po ok. minucie komputer uruchamia się ponownie?
[ Dodano: 2012-02-25, 12:41 ]
Spróbowałem na innym Boocie i dochodzi do jabłka na szarym tle i dalej nic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.