Mam laptopa Dell XPS M1730, specyfikację podaję od razu:
2.Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz,
3.Intel ICH8-M
4.
5.NVIDIA GeForce 8700M GT 512MB,
6. 8384 7616,
7.Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller
8.Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection,
9.Dysk SAMSUNG HM251JJ ATA Device - i tam pojawia się IDE w "Details", nagrywarka HL-DT-ST DVD+-RW GSA-T40N ATA Device
10. Klawiatura i touchpad w laptopie, połączone zapewne pospolicie PS/2.
Takowa jest dość "dziwna" - na Windowsie bez podłączenia zasilania działa tylko w połowie, po podłączeniu uaktywnia się, lecz trzeba jeszcze troszkę pomodzić w opcjach, by ją w pełni aktywować. Włączając dziś Need for Speed Most Wanted gra włączyła się, nawet nie zaczęła ładować - zatrzymała się na minutę i dostałem komunikat, iż muszę zrestartować komputer i tak się dzieje ciągle... Usunąłem z S/L/E plik AppleGraphicPowerManagement (który jak gdzieś wyczytałem podobno odblokowuje karty), lecz chyba to nie zadziałało...
Nie chodzi mi o to - chciałem spróbować z tym EFI, ale mojej karty tam nie ma - PCIroot nie działa mi ta komenda, chodzi mi o te kexty, jakie są do NVidii, bo tam jest tylko kilka przykładów.
NVenabler jako tako włączył mi grafikę, bo mam przezroczysty ten górny pasek, ale gry mi wię wyłączają ciągle...
Znaczy - czekaj (wybacz za przejście od razu na per Ty) - najpierw osobno, to znaczy - ja bodajże mam to i to włączone... Czyli teraz usunąć NVenabler i spróbować z samym Graphic Enabler?
oswaldini, Ja już podawałem ten link... ale jeśli Cintulek, nie rozumie co w nim jest napisane, lepiej niech wpierw zdobędzie podstawy informatyki umożliwiające zrozumienie co tam jest napisane, a dopiero bierze się za stawianie systemu na komputerze do tego nieprzystosowanym.
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-08-30, 21:39
To czytaj uważnie, cytat z podawanego przez nas tematu:
rzooff napisał/a:
METODY
Metod uruchamiania jest kilka, ale koniecznie trzeba pamiętać, by próbować ich pojedynczo! Przed spróbowaniem nowego rozwiązania, najpierw należy całkowicie usunąć poprzednie. Gdy będziemy mieli w systemie więcej niż jedną metodę, to żadna z nich nie będzie działać!
To jest tylko obserwacja z tego co wypisujesz i jak opisujesz swoje problemy... ale to nie jest temat tego wątku. Link dostałeś do poradnika jak uruchomić VGA, widać na podstawie tego co wypisałeś, że się albo z nim nie zapoznałeś, albo nie rozumiesz co w nim jest napisane... wybacz, ale nie pomagamy na siłę i za wszelką cenę. Oczekujesz pomocy, przyłóż się...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.