Wysłany: 2011-09-13, 20:17 Nvidia gts250, Instalator nie startuje.
Cześć, po pewnym czasie powracam .
Mam problem z instalacją, wcześniej zainstalowałem retail przez unibootx.
Teraz mam kartę graficzną Nvidia gts250 i nie startuje mi płytka.
Nie wiem o co biega, wkładam sobie płytkę unibootx, ładuje bootloadera, zmieniam płytę na retail, f5 wybieram płytę instalacyjną i pojawia mi sie "|" w lewym górnym rogu, na czarnym tle. Nie startuje nawet instalator wiec to raczej nie wina karty...
Sprzęt raczej jest w stopce:
p7p55-lx
i7
gts250
Dla testów wsadziłem płytkę iAtkosa v7 także nie startuje instalator... Proszę o porady.
_________________ Retail Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 | Windows 7 | Debian Squeeze, All in 64bit | i7 870 | ASUS P7P55 LX | Realtek AC97 | Radeon HD 5770 | SATA 1TB Samsung | 8GB RAM | Sweex SC016 USB Sound Card Piszę poprawnie po polsku! | R.I.P Steve Jobs
Napęd w 100% sprawny, przeciez unibootx odpala, dzisiaj jeszcze instalowałem freebsd i przed chwilą sprawdzałem wyczyszczenie partycji przed bootowaniem w programie gparted. W iAtkosie zauważyłem ze sypie później o braku *.boot.plist.
[ Dodano: 2011-09-13, 22:38 ]
Co dziwne, wystarczyło dołączyć drugi monitor. Jestem po instalacji.
_________________ Retail Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 | Windows 7 | Debian Squeeze, All in 64bit | i7 870 | ASUS P7P55 LX | Realtek AC97 | Radeon HD 5770 | SATA 1TB Samsung | 8GB RAM | Sweex SC016 USB Sound Card Piszę poprawnie po polsku! | R.I.P Steve Jobs
maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.