Wysłany: 2011-06-26, 13:09 NVidia GTX 460 1GB - problem z zawieszaniem się systemu
Witam
Udało mi się w końcu wgrać MacOS X Snow Leopard 10.6.7 na mój komputer (przy pomocy poradnika witucha0) i odpalić w mojej karcie graficznej pełne QE/CI, ale podczas pracy tak po ok 20-30 minutach pojawia się kernel panic (albo zawiesza się cały komputer)
Obecnie mam wgrane sterowniki QUADRO MAC OS X DRIVER RELEASE 256.02.25 i dodany wpis do com.apple.boot.plist (oczywiście chodzi o GraphicsEnabler)
1. Gigabyte GA-H55M-S2
2. Intel Core i3 540 (MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64)
3. H55
4. -
5. ASUS NVIDIA GeForce GTX 460 1GB
6. ALC888B
7. RTL8111E
8. -
9. SATA w trybie AHCI
10. Klawiatura oraz Mysz podłączona po przez PS2
Poczytaj jeszcze na tonymacx86, znajdziesz tam dużo tematów o GTX 460. Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad sprzedażą bo Nvidia już do końca świata dobrych sterów nie wyda Spróbuj wgrać wcześniejsze, może będą bardziej stabilne...
_________________ Pentium G620 LGA1155 ASRock H61DE/S3 2x2GB RAM DDR3, Radeon HD5450, Samsung F1 500GB Fortron 350W MDN Windows 7 HP Mac OS X Lion 10.7.3
Ehh właśnie doczytałem, że takie problemy niestety występują przy tej karcie graficznej
Chociaż najbardziej zastanawia mnie to, że u niektórych karta ta działa bez problemu
Grzesiek13 napisał/a:
Spróbuj wgrać wcześniejsze, może będą bardziej stabilne...
Wcześniejsze już wgrywałem i był ten sam efekt
Jeszcze takie małe pytanko, jak najprościej usunąć te sterowniki z systemu? (wiem że dla większości użytkowników tego forum jest to śmieszne pytanie, ale zaczynam dopiero poznawać ten system i nie chciał bym niczego zepsuć :P)
Tak jak proponujesz, myślałem nad odpaleniem tej karty przy użyciu innej metody, ale sądziłem że najpierw warto było by pozbyć się tych obecnie wgranych sterowników
Czy ktoś już z perspektywy czasu miał styczność z tym problemem i być może go rozwiązał? Mam dokładnie to samo na takiej samej karcie i z tymi samymi sterownikami. System działa w 64 bitach. Jak uruchomię kartę NVEnablerem to działa tylko w 32
[ Dodano: 2011-11-20, 19:33 ]
Rozwiązanie tego problemu znajduje się tutaj. Nie chcę kopiować i przepisywać żeby nie było że plagiat:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.