Wysłany: 2010-06-09, 05:45 [NVidia] nVidia geforce G 105M 512 MB
Witam. mam chyba problem ze sterownikami do mojej karty graficznej w laptopir acer extensa 5635zg.. po instalacji iDeneb 1.3 10.5.5 system sie laduje po czym nastepuje "ciemnosc". nie mam pojecia jaki sterownik mam wybrac zeby dzialalo? w iatkos 7 mialem to samo :( moze ktos pomoze??
sukces! nie wielki ale dziala zainstalowalem ideneb 1.5.1 10.5.7 ze sterownikow wybralem nvdarvin512 nvkurz czy jakos tak i dziala tyle ze nie pokazuje vram i wychodzi na to ze karta ma 32mb? inny problem mam z wifi Atheros 5007 nie dzial bynajmniej system go nie widzi - jakas rada? dziek byl potem amba nie dziala i nie wiem co zrobic??
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-09, 23:53
To znaczy, że sterownik, który wybrałeś nie działa, ale przynajmniej nie blokuje trybu Vesa (tak pewnie było poprzednio).
Najlepiej wywal tego nvkush'a czy cokolwiek innego. To bardzo stare kexty, dużo starsze niż Twoja karta graficzna.
Popróbuj nowszych rozwiązań - mamy w poradnikach temat o kartach NVidia - wypróbuj metody tam opisane.
Pytania o inne podzespoły proszę skierować do odpowiedniego działu. Nie tworzymy na forum prywatnych tasiemców o wszystkim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.