Wysłany: 2011-07-02, 09:28 [NVidia] Po aktualizacji 10.6.7 (10.6.8) problem z grafiką
Mam problem po aktualizacji i Atkosa v2. Po aktualizacji do 10.6.7 (czy nawet 10.6.8)
po wejściu w PREFERENCJE SYSTEMOWE -->> MONITORY z miejsca pojawia mi się (automatycznie)
taki komunikat:
Po zatwierdzeniu zmian nie ma możliwości zmiany rozdzielczości. Jest jedynie 800x600 i tylko restart przywraca odpowiednie ustawienia.
Problem ten przed aktualizacją nie istnieje. tzn 10.6.3 działa normalnie. Podczas instalacji
nie zaznaczam żadnego sterownika do karty a jedynie Graphics Enabler.
Kupiłem nawet Retail ale w pewnym miejscu już po instalacji "stoję" dlatego używam dystrybucji iAtkos.
Może ktoś podpowiedzieć jak rozwiązać problem z grafiką ?
Dlatego, że po instalacji toturial zaczyna mnie przerastać. A na tym forum wskażą Ci jakieś linki i jak się później okazuje połowy z tych rzeczy nie musisz robić bo np po instalacji Chameleona już to działa. Tak siedziałem dwa miesiące i dałem spokój.
Jak by nie jeden ziomal z forum "lakiego" to bym nigdy nie zobaczył tego systemu. Bo sorry ale tu rzadko ktoś konkretnie Ci pomoże.
Moja propozycja załóż nowy wątek odnośnie instalacji retaila , napewno otrzymasz pomoc jeśli chodzi o instalacje. W dystrybucjach jest o tyle minus że do końca nie jesteś przekonany co zainstalowałeś i jakie zmiany zaszły w systemie.Dobrze postawiony retail to dużo mniej problemów , warto się trochę pomęczyć .Pozatym nie szkoda ci pieniędzy na wydanego Reatiala gdy na twoim dysku siedzi dystrybucja??
Czy nie szkoda mi pieniędzy? Nie?
Nie jestem informatykiem ale wątpię, że ktoś tu jest to w stanie zrozumieć. Robię zdjęcia a oprogramowanie pod os`a przerasta to dostępne pod Windowsa. Tematy już zakładałem a czasami zwykła banalna sprawa mnie przerasta!
Dostaję, linki do rzeczy które już czytałem setki razy i uwierz mi, że po dwóch tysiącach instalacji już tego nie chcę widzieć na oczy. Nawet chciałem zapłacić za pomoc i czas ale jakoś chętnych nie ma.
Ja też bawie się w foto i faktycznie mac os x sprawdza się u mnie rewelacyjnie do tego stopnia że z windy zrezygnowałem całkowicie a z grami nie mam problemu bo poprostu w nie nie gram tak więc winows jest mi zbędny!.Chesz postawić na sprzęcie ze stopki? Proponuje odświeżyć temat jeśli chodzi o retail i cieszyć się softem dla osób robiących zdjęcia.
[ Dodano: 2011-07-02, 18:15 ]
A ta wogóle co masz w extra ???wrzuć com.apple.boot.plist jaką masz indentyfikacje smbios.plist ??? coś po twoim ramie zuważyłem że masz namieszane.Zaktualizuj chameleona.
Dlatego, że po instalacji toturial zaczyna mnie przerastać. A na tym forum wskażą Ci jakieś linki i jak się później okazuje połowy z tych rzeczy nie musisz robić bo np po instalacji Chameleona już to działa. Tak siedziałem dwa miesiące i dałem spokój.
Jak by nie jeden ziomal z forum "lakiego" to bym nigdy nie zobaczył tego systemu. Bo sorry ale tu rzadko ktoś konkretnie Ci pomoże.
Bluźnisz kolego ekipa tego forum robi co może ale znów nie zrobi wszystkiego za nas, trzeba trochę wysiłku włożyć żeby osiągnąć sukces, jeżeli coś nie wychodzi a czystałeś to 1000x to musisz to zrobić 1001 bo widocznie coś źle robisz lub rozumujesz. Też ostatnio miałem problem z mobilnym radkiem na szajsungu a jednak upór sprawił że dotychczas niemożliwe stało się możliwym. W Twoim przypadku masz tak kompatybilny sprzęt że aż się prosi by zainstalować Retaila, i mieć święty spokój, i cieszyć się 100% hackiem. Od siebie radził bym zapoznać się z najnowszym poradnikiem dotyczącym Lenovo Y530 tam masz ładnie wszystko opisane i nie powinieneś mieć kłopotów z odpaleniem grafy, do odpalenia wifi mam rzeczy bo taką samą kartę mam w HP, sleep itp.też powinien ruszyć bez problemu.
No Panowie - Postękałem jak baba i proszę he he. Udało się odpalić retail z aktualizacją do 10.6.8.
Robiłem błąd w takim miejscu, że nawet nie pytajcie bo szybciej się potnę niż sobie wstydu większego narobię.
Lata wszystko z 10.6.8 i żadnych problemów z grafiką.
To z czym sobie jeszcze nie mogę dać rady to nie działa mi klawiatura i panel dotykowy (ale gdzieś na forum widziałem chyba rozwiązanie) i system nie wstaje po uśpieniu ale z tym ostatnim może być ciężko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.