Wysłany: 2009-10-11, 11:21 Problem z grami na GF8400M GS
Witam!
Mam problem z moja kartą graficzną GF8400M GS. Na żadnym z kextów, nie działają mi prawidłowo gry... Tzn, obraz gry zmienia się praktycznie w zlepek kwadratów. Próbowałem uruchamiać wersje dla MAC gier: THPS 2, NFS Underground 1 i 2. Do tej pory korzystałem z NVinject, NVkush, NVEnabler, ATY_init, oczywiście usuwając za każdym razem poprzednie wersje. Na EFIString niestety nie działa mi Q/E... Wie ktoś jak obejść ten problem? Chciałbym móc czasem pograć w jakieś starsze gry bez konieczności restartu do Windows.
Witam, chciałbym się podwiesić pod ten wątek. Podobnie, GF8400GS, system 10.6.8, wszystko niby działa, a w Cinebench mam 4,1 fps. Nigdy nie miałem żadnych problemów po aktualizacji itp, filmy HD bez problemu, dopiero odpalenie gry Mafia II pokazało problem, wcześniej raczej nie grałem. Komputer postawiłem jakieś niecałe dwa lata temu. Karta działa na NVEnabler64.kext oraz GeForce.kext, przynajmniej to mi się wyświetla w rozszerzeniach, system zainstalowałem z retaila 10.6.3 i zadziałało od razu. QE działa - górny pasek mam przezroczysty, jądro 64bit. Pytanie, czy ta karta tak ma działać? Na co ją wymienić, albo co z nią zrobić żeby miała normalną wydajność? Jak to zdiagnozować?
AppleGraphicsPowerManagement.kext - usunąłem, ale niewiele to pomogło.
_________________ OS X 10.6.3 Retail | ASUS P5Q PRO TURBO | Intel Q8400 | 4Gb RAM | GeForce 8400 GS
Ostatnio zmieniony przez tomekz9 2012-05-14, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-14, 16:54
tomekz9 napisał/a:
w Cinebench mam 4,1 fps.
To i tak nieźle
Przy standardowym użytkowaniu systemu, także oglądaniu filmów czy obróbce grafiki 2D, to w zupełności wystarcza. Ale do grania ta karta się zupełnie nie nadaje.
Dzięki za odpowiedzi. Maca mam od zawsze, ale hackintosh'a od niedawna, i szczerze mówiąc nigdy nie miałem potrzeby zagłebiania się w ten system, postawiłem go na podstawie któregoś z tutoriali dla rodziny P5Q z tego forum, wszystko zadziałało tak, jak autor pisał, od strzału i już. Przepraszam za lamerskie pytanie, ale co kupić? Nie chciałbym wydać 600zł i mieć 7fps
_________________ OS X 10.6.3 Retail | ASUS P5Q PRO TURBO | Intel Q8400 | 4Gb RAM | GeForce 8400 GS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.