Wysłany: 2012-02-08, 13:10 Problemy z Quicktime w 6870?
Witam, przy pomocy admina udało mi się złożyć hamaka do final cuta.
Maszyna śmiga Final Cut bezproblemowo, wszelkie benchmarki i próby zmęczeniowe wypadają pomyślnie.
Problem pojawia się przy odtwarzaniu w quicktime gotowego filmu który domyślnie exportuje Finnal Cut, jest to plik mpg4 h.264
Bardzo często zawiesza system. Problem nie występuje przy odtwarzaniu programem VLC.
Problemu nie ma również z tymi filmami mój macbook.
Wyeliminowałem metodą prób takie czynniki jak dysk, zasilacz (na dwóch mocnych markowych to samo) oraz ramu, próbowałem we wszelkich kombinacjach
(2x4 4x4 z z XMP i bez) na
niżej wymienionych w stopce Corsairach polecanych przez Oswaldniniego oraz Adata AX3U1600GC4G9-2g ( te sa w QVL)
Czy ktoś miał może podobne problemy?
[ Dodano: 2012-02-08, 17:03 ]
Dodam jeszcze że podobne problemy sprawiają mi pliki .mov
[ Dodano: 2012-02-16, 17:43 ]
Wymieniłem 6870 na 5870 sapphire i problemy się skończyły, komputer chodzi jak burza!
Ani jednego zwisu!
Czyli jednak do końca apple nie wpiera nowszych kart niż te które instaluje do maców pro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.