Wysłany: 2009-06-23, 10:10 Przycinanie myszki przy kartach 8600/8800/9800(G84/G92)
Sporo osób szuka rozwiązania problemu przycinającej się myszki i filmów w 10.5.6 ( po update do 10.5.7 problem zostaje ), w tym i ja. Nie widziałem nigdzie tego opisu na polskich forach a może się przydać. Jest wiele sugestii od instalowania starszych sterowników po downgrade itunes. A rozwiązanie jest na prawdę proste.
Rozwiązanie (u mnie dla 9800GTX zadziałało):
Cytat:
I think I found a much better solution to fix the lag.
This kext is responsible for HDCP DRM crap, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.
siema,
wygląda na to ze pomogło (ale ja mam QT 7.5.5 i GF8600GT 256MB - EFI String) z tym ze jak chciałem zrobić "re boot" to wyskoczył KP a po restarcie ikonki od dysków zrobiły się pomarańczowe wiec OSx86 Tools i dodałem kext'a JMicron czy jakoś tak i działa
Rozwiązaniem również w przypadku 8800 jak i 9800 jest wgranie ROMu od 8800GT wersji dla MacPro. W obu przypadkach używamy tego samego biosu jedyne co przy 9800 sie zmienia to koniecznosc modyfikacji zegarow.
I problem znika raz na zawsze
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
2D/3D jest z 2 generacji kart dla MacPro i ma opisane dwa tryby zarzadzania energia, lecz nie u kazdego chodzi jak trzeba.
3D chodzi w wiekszosci przypadkow, i zegary stoja na sztywno
Najwazniejsze!!! Zanim zaczniesz pozycz od kogos stara poczciwa karte pod PCI, tak na wypadek gdyby flash sie nie powiodl i bys musial ratowac swoja karte
_________________ Lion na XPC z FakeSMC, DSDT Fix. P5Q Deluxe/8800GT/C2Q (Cstates by Asus UEFI)
Wpierw sprawdź czy masz ten problem... może nie występuje u Ciebie, a co za tym idzie nie ma potrzeby podmiany BIOS'u a jedynie poprawne uruchomienie VGA.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-04, 15:58
Ostatnio miałem do czynienia z GF 8800GTS i wyszła taka mała ciekawostka...
Efekt, o którym jest ten temat, dotyczy tylko nie-Mac'owych myszek. Jak sie podłączy np. Mighty Mouse to wszystko działa elegancko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.