Wysłany: 2010-02-02, 11:08 Przycinanie się dźwięku...
A więc mój problem wygląda następująco:
Podczas szybkiego przewijania stron internetowych, przeglądania rozbudowanych animacji flash, minimalizowania okien do Findera przycina mi się dźwięk na moim iDenebie 1.5.7.
Sądzę, że wina nie leży po stronie dźwiękówki (używam Esi Gigaport AG na USB kompatybilnej z systemem Mac) lecz po stronie karty graficznej. Gdy normalnie buszuje po katalogach nie mam problemów z dźwiękiem. A jak wiadomo szybkie przewijanie stron internetowych czy przeglądania flash"ów obciąża nieco nasze karty graficzne.
Podczas instalacji dystrybucji iDeneb wybrałem z opcji grafiki: NVDarwin 512 Mb. System widzi moją kartę graficzną jako:
Kod:
NVIDIA GeForce 8500 GT:
Model zestawu układów: NVIDIA GeForce 8500 GT
Typ: Monitor
Magistrala: PCIe
Szerokość szyny PCIe: x16
VRAM (łącznie): 512 MB
Producent: NVIDIA (0x10de)
ID urządzenia: 0x0421
ID korekty: 0x00a1
Korekta ROM: NVdarwin 1.2.5
Monitory:
Złącze monitora:
Status: Żaden monitor nie jest podłączony
W1952:
Rozdzielczość: 1440 x 900 @ 60 Hz
Głębia: 32-bitowy kolor
Core Image: Przyspieszenie sprzętowe
Monitor główny: Tak
Odbicie lustrzane: wył.
Aktywny: Tak
Quartz Extreme: Obsługiwany
Obrót: Obsługiwany
Moglibyście może poradzić mi coś na mój problem z dźwiękiem?
A może nie leży on po stronie grafiki?
Czekam na Wasze sugestie.
Mam obecnie to samo na sterach voodoo, w jaki sposób uzyskujesz dźwięk ? Zrób codec dumpa i zmodyfikuj AppleHDA jeśli tego nie robiłeś. To nie wina grafy. Na 10.5.8 z oryginalnym AppleHDA problemu nie było, na 10.6 z Voodoo objawy jak wyżej
_________________ Pentium G620 LGA1155 ASRock H61DE/S3 2x2GB RAM DDR3, Radeon HD5450, Samsung F1 500GB Fortron 350W MDN Windows 7 HP Mac OS X Lion 10.7.3
Podpinam dźwiękówkę pod USB i wszystko. System nie wymaga nawet sterowników.
Wcześniej nie instalowałem żadnych kext'ów do wbudowanej karty dźwiękowej, gdyż jej nie używam.
Jak więc może ona wpływać na dźwięk?
Kończą mi się pomysły, masz własny DSDT? W SU nie ma uaktualnień do tej dźwiękówki ?
_________________ Pentium G620 LGA1155 ASRock H61DE/S3 2x2GB RAM DDR3, Radeon HD5450, Samsung F1 500GB Fortron 350W MDN Windows 7 HP Mac OS X Lion 10.7.3
Uaktualnień nie było i nie ma. W opisie produktu jest że nie wymaga żadnych sterowników więc nie ma uaktualnień. No i karta działa. Tylko w przypadkach wymienionych pierwszym poście dźwięk się przycina.
Jeśli nie była by to wina grafiki (jak to skromnie uważam) to czego?
P.S. Próbuje jeszcze postawić Retaila 10.6 na drugim dysku i tam sprawdzić, czy problem będzie nadal występował. Jednak do prostych ta operacja nie naleźy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.