mam zainstalowanego ideneb 10.5.8.
grafika: hp4870
plyta: EP45T-DS3R
znalazlem kexty do grafiki(hd_48x0_drivers.pkg) i dziala.
mam dwa monitorki:
monitor 1= HP 19' 1280x1024
monitor 2= NEC 17' 1024x768.
instalowalem mac'a przy podlaczonych obudwu
aby go uruchomic musialem odpalic mac'a w trybie awaryjnym.
do mometu uruchomienia paczki do grafiki obydwa monitory wyswietlaly mi to samo, ale w ustawieniach monitora byl widoczny tylko maly, 15' (obraz wyswietlany na wiekszym monitorku byl troche rozmyty).
przed zainstalowaniem paczki nie mialem mozliwosci zmiany rozdzielczosci monitorow lub wykrycia drugiego.
po uruchomieniu grafiki maly minitor gasnie przy uruchamianiu (brak sygnalu), a wiekszy wlacza sie (obraz dostosowany do parametrow wiekszego monitora, ale nie ma mozliwosci wykrycia mniejszego).
Probowalem wiele kombinacji.
odinstalowalem kexty do grafy, i probowalem uruchomic tylko na malym monitorku(i odwrotnie), ale monitor gasnie od mometu zaladowania paczki.
juz skonczyly mi sie pomysly, PROSZE o pomoc.
jak pytanie jest lamerskie to sorki, ale mam do czynienia z MAC'em od jakis dwu tygodni.
Z GORY DZIEX...
_________________ intelCore2Quad Q9550, radeon HD 4870, Gigabyte EP45T-DS3R, Dzwiek ALC889A
Dopiero teraz moglem sie wzias za "maczka".
zainstalowalem od poczatku calego.
powiala mnie sliczna animacja z "X".
zainstalowalem chameleona 2.0 rc4,
...ale w folderze "Extra" nie mam "com.apple.Boot.plist"(jest tam Extensions-pusty)
nie wiem, czy to trzeba samemu utworzyc i czy to chodzi o ten folder (jest tam gdzie aplikacje, biblioteka itp.)
Prosil bym o jakies wskazowki...
Z gory dzieX.
_________________ intelCore2Quad Q9550, radeon HD 4870, Gigabyte EP45T-DS3R, Dzwiek ALC889A
jednak pojawil sie plik boot. Tu gdzie system, aplikacje itd.
rozumiem ze to o ten plik chodzi?
jak zmienie jego zawartosc to umiescic go w folderze "extra"?,
czy zostawic tu gdzie sie pojawil?
zastosowalem sie do wskazowek.
akcja sie powiodla. Moge zmieniac rozdzielczosc, ale w dalszym ciagu nie wykrywa mi mniejszego monitora. A jak ustwie mniejsza rozdzielczosc i restart, to przy uruchamianiu tak jak poprzednio 15' sie wylacza a 19' pracuje...
czy do tego nie potrzeba jakiegos dodatkowego kexa?
jak macie jakis pomysl to piszcie prosze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.