Odnawiam temat, bo jakoś wcześniej się temu nie przyglądałem... janek202, czy tę sprawę na 10.6.8 tak samo rozwiązałeś? Bo właśnie odpaliłem nvclock i mam wszystko na max
Tak.
Wystarczy wkleić takie coś w Info.plist AGPM.kext. Zamieniasz wpis od MacBookPro5,1. Jak będę miał więcej czasu, to zrobię legacy kexta. Nie trzeba przywracać żadnych starych wersji.
Kurde, albo mam coś nagrzebane, albo coś źle robię. Zassałem AGPM.kext z początku tematu (10.6.2) i wkleiłem to, co podałeś, ale nic się nie zmieniło. Więc zassałem drugi z 10.6.0, ale tam nic nie wklejałem, bo kext nie ma info.plist. Zostawiłem oryginał i nvclock podał mi coś takiego
Witam
Zauważyłem u siebie szybkie zużycie baterii i wiatrak trochę głośno pracuje pewnie od grafiki. Jakoś wcześniej mi to nie przeszkadzało ale w nocy jest to bardzo odczuwalne.
Jak w pierwszym poście dodałem wpis vendor swojej karty "Vendor10deDevice0cb1" w sekcji MacBookPro6,2 bo taki smbios posiadam. Niby ok ale po wybudzeniu już obroty nie schodzą tak nisko jak wcześniej.
Ściągnąłem więc kext od Janka z postu wyżej i zamieniłem 5,1 na 6,2 i Device na 0cb1 (jak moja karta), załadowałem do Extra i sytuacja się powtarza czyli po restarcie Ok ale już po wybudzeniu du..a
Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
P.s
Czy mam w ogóle wywalić AppleGraphicsPowerManagement.kext a zostawić AGPM.kext w Extra?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.