Wysłany: 2011-05-13, 20:40 UniBootX, p7p55d-e, ATI 5770 - VGA nie startuje
Witam, korzystając z Unibootx uruchamiam instalację Mac OS X 10.6.3, wkładam płytę Mac OS retail, ustawiam busratio=20, klikam enter, rozpoczyna się proces uruchamiania instalatora i stopuje na takim momencie:
Proszę o pomoc co może być problemem, i5-750, 4 GB RAM Kingstone HyperX, płyta Asus p7p55d-e, grafika Sapphiere 5770 1GB, dysk SATA 200 GB w trybie AHCI sformatowany pod fat32
Prosimy nadawać tytuły wątkom tak aby były informacją na co do spodziewanej zawartości.
A teraz do tematu - nie startuje Ci VGA w trybie graficznym - niestety dość częsty przypadek w przypadku ATI i kextów poniżej 10.6.5. Nie obejdziesz tego bez dedykowanego BootCD z kextami do ATI z nowszej wersji systemu. Przymierzam się już od dawana aby takowe BootCD przygotować. Jak będziesz bardzo przekonujący, to może takowe sklecę.
Więc tak, udało mi się już zainstalować system, nagrałem ponownie płytę z Unibootx i ruszyło, teraz mam kolejny problem, zaktualizowałem Mac Os do 10.6.7 grafika pod Unibootx odpala pięknie (natywnie?) w rozdzielczości 1920:1200 ale problem pojawia się gdy zainstaluję Unibootx-a i chcę system odpalić z dysku bez płyty.
Pojawia się komunikat w trybie -v Device in slot 1
Podejrzewam że problem dotyczy grafiki, już próbowałem różne opcje: z Graphics Enablerem i bez niego ciągle albo w trybie -v Device in slot 1, albo w trybie graficznym komunikat o konieczności wyłączenia komputera lub też po prostu niebieski ekran i szum, szum, szum... Próbowałem odpalić grafikę zgodnie z poradnikiem do 5870 ale tutaj mam problem gdyż postawiłem Mac Os jako jedyny system i nie potrafię odczytać subsysid ani też nie mogę ściągnąć modyfikacji Kabyla, z insanely mac (zarejestrowany użytkownik) ciągle wyskakuje błąd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.